5 Mayıs 2012 Cumartesi

Geçmişte Asılı Kalmak

Geçmişe bağlı yaşamak, ileriye bir adım bile atmanıza izin vermez. Siz hep ilerlediğinizi sanırsınız, bir bakarsınız hala aynı yerdesiniz. Geçmişte yaşadığınız kötü olaylar, istemediğiniz şeyler, aile baskısı, zorla yaptığınız herşey. onlara duyduğunuz öfkeniz zaman geçtikçe anlamadan daha da  büyür. korkularınız ve öfkeniz büyüdükçe onlarla yüzleşmek dahada zor gelir.  Oysa insan kızdıysa bağırmalı, istemiyorsa haykırmalı. İstemediği birşeyleri zoraki yapmamalı. Öfkesini alamamak. sesini duyuramamak ilerde kendine karşı ve o olayları yaşadığında muhatap olduğu insanlara karşı öfke ve isyanını daha da artırıp, Önüne kocaman bir duvar örüyor.  
Zaman geçince yüzleşmediğiniz bu öfkeniz, sizin çıkmazda kaldığınızda sığındığınız bir liman haline gelecek... Bak işte o yüzden oldu, Onun yüzünden oldu, Bana kalsaydı ben böyle yapardım, izin vermediler ki gibi cümlelerle başlar konuşmalarınız.
İlerde yapacaklarınızdan çok geçmişte size yapılanlarla ilgilenir daha fazla kızar, daha fazla öfkelenir bunu hep kendi kendinize yada en yakın arkadaşınıza anlatırsınız. Oysa Yüzleşmeniz gereken kişilere söylemezsiniz. Sürekli bir şikayet bir isyan halindesiniz. Bazen iyi olur mutlu sanırsınız fazla sürmeden birden değişip çok mutsuz hissedersiniz. çünkü aklınıza yine geçmişteki bir şey gelmiştir ve yine öfkelenmişsinizdir.
Önce şöyle  bir düşünmelisiniz. 
Sen dünkü senmisin
zaman ve koşullar dünkü gibibi
Dün verdiğin tepkiyi peki bugün verirmiydin.
işte bunlara cevabın hayırsa eğer
Dünde kalan herşey geride kalmıştır artık, dün ne yaptığınla deyil bugün ne yapacağınla ilgilenmelisin.
Yoksa hep dünde asılı kalırsın.... 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder