24 Kasım 2012 Cumartesi

POZİTİF DÜŞÜNÜN

       Öyle cümleler vardır ki hayatımızda, kocaman hayal kırıklıklarımız, umutsuzluklarımız, özlemlerimiz,    gizlidir onlarda.   içinde bizi saklayan, her başladığımızda içimizi acıtan.  "ah keşke" diye ya da "olsaydı eğer...." le başlayan cümleler geçmişi unutmamıza, geleceği bile görmemize engel olurlar.
      Oysa hayat kısa. başımıza gelenler ise tüm evrenin bir parçası ve hiçbir şey tesadüf değil. Başımıza gelenleri kendimiz yaratırız, öyle olması gerekmez aslında." iyi düşünelim iyi olsun" derler ya tamamen doğru. "ne ekersen onu biçersin" " ne koyarsan tabağına o gelir kaşığına"  bunlar çok doğru.
       İnsan düşüncelerini, enerjisini olumlu yönde kullanmalı ki olumlu olsun. sürekli asık suratlı ve her şeyin olumsuz taraflarını gören arkadaşınız varsa, inanın başınıza gelenler onun bakış açısına göre gelişecektir.  çünkü arkadaşınızın düşünceleri sizi de etkilemiştir.
       Bazı insanlar vardır, hep neşeli, hayata olumlu bakar olayları fazla irdelemeden  pozitif  yaşarlar. onların hayatlarına bakın. Sürekli mutludurlar ve sürekli gülümserler. Başlarına kötü şey de gelse üstesinden gelmeyi ve geride bırakmayı çabuk becerirler. İşte hayatınızda böyle insanları almalısınız. İstemediğiniz sizi mutlu etmeyen her şeyi çıkarıp atın hayatınızdan.. İstemediğiniz, mutlu olmadığınız işte çalışmayın. korkarız işsiz kalmaktan yeniden başlamaktan. Oysa istemediğimiz şeye devam etmek ilerde "ah keşke " diye başlayan bir sürü cümleleri ve hayal kırıklıklarını sokacak hayatımıza. Hayat size doğru isterseniz, pozitif olursanız size istediğinizi verecektir zaten. güzel olan her şeyde şükretmeyi unutmayalım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder